Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Από την αριστοκρατία στην αλητοκρατία και την ληστοκρατία






Μου ήρθε σαν τίτλος για ό,τι έχει γραφτεί τους τελευταίους μήνες για την ελλαδίτσα μας.

Πρώτα απ όλα θα αφήσω στην άκρη τις ακραίες θέσεις, όπως είμαστε όλοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων είτε το άλλο άκρο, δεν έχουμε καν το ίδιο dna... Δεν με ενδιαφέρουν καν οι απόψεις κολλημένων όντων.

Θα ήθελα να ξέρω αν οι αρχαίοι ημών θα κάνανε ποτέ κατάληψη ενός ιερού χώρου.
Επίσης αν εμείς οι ίδιοι θεωρούμε τους εαυτούς μας, τόσο προικισμένους και τυχερούς που οι προπροπροπροπροπαππούδες μας σκέφτηκαν την λέξη δημοκρατία.

Καλώς ή κακώς δεν έχουμε ιδέα του πως νοείται τότε η συγκεκριμένη λέξη. Θυμάμαι από το σχολείο, ο άγνωστος θεός να το κάνει σχολείο, πως οι άρχοντες, ακόμα και ο Περικλής κάνανε κατάχρηση του δημοσίου ταμείου........ Στον Πελοποννησιακό πόλεμο το ταμείο της Αθήνας, αν και λίγο μακριά,όπως και τώρα άλλωστε, δεν έμεινε καθόλου ήσυχο και εμείς εξακολουθούμε να λέμε "οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.......αυτό και το άλλο...."

Επίσης, η πράξη και η φιλοσοφία του εξοστρακισμού, πλέον έχει πάρει την μορφή της ανακριτικής επιτροπής, δηλαδή κουραφέξαλα και πράσινες κορδέλες...

Ακόμα και οι φιλόσοφοι, οι τότε διανοούμενοι έχουν μεταφραστεί αρκετές φορές λάθος, είτε από την κακιά εκκλησία, είτε από τους κακούς φασίστες και αριστερούς που έδωσαν μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια μια άλλη ερμηνεία........... λες και η μετάφραση του μνημονίου σήμερα, είναι πιο δύσκολη από αυτό συνεχίζουμε να παραφράζουμε, να παίζουμε και να κάνουμε κύκλους γύρω από την εμμονή του Έλληνα...

Δεν θυμάμαι κάποια στιγμή στην ελληνική ιστορία οι εθνοπροδότες και οι τύραννοι να χαίρουν επευφημιών από τον λαό.... βλέπε τα κορόιδα της ΝΔ και τους λακέδες της χούντας.
Έτσι ήταν λοιπόν πάντα οι τόσο δυνατοί, έξυπνοι και μορφωμένοι Έλληνες, σαν και εμάς??

Κάποτε, όπως μας είπανε στο σχολείο και όχι στο σινεμά, πολεμούσαμε για την πατρίδα μας, την γλώσσα μας, τους θεούς μας, σαν ήρωες, παίρναμε τα όπλα και πολεμούσαμε εσωτερικούς και μη εχθρούς....
Πλέον μας έφαγε η TV, η μόδα, το χρήμα, η σκάρτη εκπαίδευση που μας σερβίρουν στα σχολεία και ο καναπές, η μεγάλη αγάπη του Έλληνα...

Η γενιά του πολυτεχνείου μας άφησε χρόνους, βολεύτηκε, άλλοι γίνανε βουλευτές, άλλοι μπήκανε στο δημόσιο και πέρα βρέχει και όσοι ακόμα αγωνίζονται ακούνε το βρίσιμο των υπολοίπων ή είναι στην φυλακή, γιατί πολύ απλά δεν ταιριάζουν στο σύστημα...

Οι χωροφύλακες και οι παπάδες παραμένουν εξουσία και εμείς τι κάνουμε? τον σταυρό μας...

Σε μία χώρα που πεθαίνουμε γιατί δεν υπάρχουνε γιατροί και δωρεάν περίθαλψη, στην Ελλάδα του 2010 πλέον, που οι δημόσιοι υπάλληλοι, μιας και δεν την βγάζουν πέρα με 1002 επιδόματα, κάνανε την απεργία μόδα, σε αυτήν την χώρα του ποτέ που ο κάθε πουθενάς έγινε με μέσο κάποιος πως μπορούμε ακόμα να είμαστε στον καναπέ???

Πλέον βουλευτής γίνεσαι μέσω ΟΑΕΔ.....

Μας πνίξανε τα μπετά και τα σκουπίδια στις πόλεις που πήγαμε όλοι και γίναμε ένα μπουλούκι, που δεν ξέρουμε τον γείτονα, οι ηλικιωμένοι φοβούνται να βγουν το βράδυ έξω και να κοιμηθούν με ανοιχτά παράθυρα...

Στα νησιά φοβάσαι μην αρρωστήσεις και αργήσει το ελικόπτερο να σε πάει στο νοσοκομείο...

Γεννιέσαι και χρωστάς 30,000 ευρώ και χωρίς να το ξέρεις σε βαφτίζουν και χριστιανό μην χάσουμε το κελεπούρι... Γι αυτό και η εκκλησία επειδή νοιάζεται για τον τόπο πήρε το δάνειο από το Ταμιευτήριο και αύξησε το κεφάλαιο της Εθνικής... Σαφώς, ο θεός ήταν μάνατζερ γι αυτό οι Εβραίοι κάνανε χρυσές δουλειές τόσους αιώνες...

Δεν είμαι εταιρικός, μάλλον κάποιοι εκεί έξω είναι τυφλοί και μετά την πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ το ρίξανε στην άγνοια.

Αφού λοιπόν η ζωή μας πλέον είναι το facebook και τα reality για ποιο λόγο παραπονιέστε?

Τέλος πάντων, κάποτε το 80% του παγκόσμιου πλούτου άνηκε στο 20% των ανθρώπων, αυτή τη στιγμή, άραγε, έστω και η στατιστική, το μεγαλύτερο ψέμα, τι ποσοστά δίνει στον απλό άνθρωπο να ζήσει αξιοπρεπώς, με ένα σπίτι, ένα αμάξι, ένα ή δυο παιδιά και μια Κυριακή σε μια ταβέρνα....?

Φροντίσαμε και εμείς, δεν λέω, ψηφίσαμε τον Γιωργάκη τον σοσιαληστή, δεν είναι λάθος η ορθογραφία... μας έφερε ο Jefry εδώ και εσύ Έλληνα πιστεύεις πως δεν το ήξερε πριν τις εκλογές... και η γιαγιά που μένει δίπλα μου, λέει "καλά ήταν τότε στη χούντα, είχαμε να φάμε"...
Μήπως θέλετε να γυρίσουμε εκεί???

Και το πιο παράλογο και ακραίο είναι πως εμείς οι ίδιοι, αύριο στις εκλογές, θα το ρίξουμε το κουκί μας... Βρε μήπως η βλακεία τελικά είναι στο DNA μας??

Δεν νομίζω να είμαι παράλογος ή ανόητος ή ανίδεος ή τυφλός και όλοι αυτοί σωστοί...

Σταματήστε επιτέλους να αποχαυνώνεστε στο χαζοκούτι, διαβάστε μια εφημερίδα, τόσο αντικειμενικές που είναι και αυτές...

Ας υποστηρίξουμε λοιπόν για μια φορά επιτέλους τις ζωές μας και των παιδιών που θα φέρουμε στον κόσμο, ας παλέψουμε μια φορά για κάτι που αξίζει...

Η αλητοκρατία καλά κρατεί και εμείς είμαστε αυτοί που της βαστάμε το δεκανίκι.

Η απληστία, η πονηράδα, η απραξία και η απαιδευσία ας σταματήσει επιτέλους να είναι συνώνυμά μας.

Το μέλλον είναι δικό μας, αν το αφήσουμε θα ανήκουμε όλοι στο παρελθόν και λαός χωρίς ελπίδα και ταυτότητα είναι καταδικασμένος.









1 σχόλιο:

  1. Πολύ ενδιαφέρον.
    Ο ρόλος των ΜΜΕ είναι γνωστός, ίσως και λογικό, ο χρηματοδότης έχει πάντα δίκιο, είναι χορηγός/πελάτης.Πάντα όταν η πολιτική γίνεται εικόνα γελοιοποιείται.
    Γιατί η εικόνα δεν είναι πολιτική, είναι απο-πολιτικοποίηση και προσωπικός προσηλυτισμός, είναι αποχρωματισμός της σκέψης και συρρίκνωση της συνείδησης,είναι η διαφημιστική φιλοσοφία-σύμφωνα με τις αρχές του μάνατζμεντ-του χρήματος και όχι η κοινωνική ορίζουσα των ιδεών.

    Από την άλλη γωνία τα κόμματα...δεν παράγουν ιδέες, αγοραπωλησία ιδεών κάνουν , υποκαθιστώντας την πολιτική με την κατανάλωση εικόνας, υπό τον ένα και μοναδικό νόμο , τον νόμο της αγοράς.
    Ακραία επιλογή και μονόδρομος της αγοραίας νεοταξικής ισοπέδωσης. Αποκομμενα από το κοινωνικό γίγνεσθαι και από τα βασικά προβλήματα και ανάγκες της εποχής, παίζουν το εμπορικό παιχνίδι του τελετουργικού θεάματος της πολιτικής απονεύρωσης.

    Σ'αυτό το θέατρο απάτης με τεχνάσματα γαλουχήθηκαν οι πολίτες μέχρι και τη σημερινή γενιά, και ρήμαξαν και λέρωσαν τα πάντα-αναλογικά πάντα -διεκδικούν το δικαίωμα στην *αγορά.
    Οσο αυτό θα επαναλαμβάνεται η αναστροφή θα φαντάζει ως ουτοπία και χρησμός εξανεμίζοντας την ουσία της ζωής , των ιδεών και των εννοιών.

    Ευχαριστούμε Δημήτρη για τους πολύ ωραίους προβληματισμούς που έβαλες με το άρθρο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή